• تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
مهندس عنافجه ریاست مرکز بهداشت اندیمشک :
حضور پایگاه‌های موقت كنترل فشار خون در مناطق پرجمعیت

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اندیمشک در نشست بسیج ملی کنترل فشار خونکه در اندیمشک برگزار گردید مهندس عنافجه ریاست مرکز بهداشت اظهار کرد: هدف اصلی سنجش افراد بالای ۳۰ سال است، اما افراد در معرض خطر هم بدون در نظر گرفتن سن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ گروه اول افراد داری بیماران قلبی و عروقی هستند و فشار خون بالا احتمال بروز آسیب را در آن‌ها افزایش می‌دهد؛ گروه‌دوم مادران باردار هستند که ریسک ابتلا با فشار خون در آن‌ها بالا‌تر است و این بیماری ممکن است به بروز آسیب در مادر یا نوزاد شود؛ گروه سوم هم بیماران کلیوی هستند، چرا که با توجه به آسیب کلیه مکن است با عوارض شدید‌تری مواجه شوند پس بدون توجه به سن آن‌ها را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

وی بیان کرد: ایستگاه‌های انجام غربالگری در این پویش ابتدا مراکز بهداشتی و درمانی و بعد از آن ایستگاه‌های موقت است

مهندس عنافجه  ادامه داد: این پویش از ۲۸ ادیبهشت فعالیت خود را آغاز کرده است و تا ۱۷ خرداد ماه با هدف اطلاع رسانی فعالیت می‌کند و از ۱۷ خرداد ماه تا ۱۵ تیر انجام غربالگری آغاز خواهد شد.

ریاست مرکز بهداشت اندیمشک با تاکید بر هماهنگی بین ستاد‌های اجرایی و ادارات گفت: نیرو‌های لازم برای پایگاه‌های موقت از داوطلبان این حوزه، هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی و دانشجویان دانشگاه تامین شده اند تا برای انجام این طرح ما را همراهی کنند.

وی افزود: افرادی که در پایگاه‌های فعالیت خواهند کرد؛ باید تحت اموزش کوتاه مدتی قرار بگیرند تا بتوانند در این پویش با ما همکاری کنند ؛ از دیگر اقدامات صورت گرفته جا نمایی ایستگاه‌هاست؛ تلاش کردیم در نقاط پر جمعیت مثل فروشگاه‌ها، مساجد، محل‌های برگزاری نماز جمعه و غیره پایگاه کنترل فشار خون داشته باشیم.

وی تاکید کرد: افرادی که تحت غربالگری قرار می‌گیرند از طریق سامانه‌ای به نام سامانه سیب که در کل کشور تعریف شده است ثبت می‌شوند، چه کسانی که به صورت خود اظهاری اقدام به ثبت نام در این طرح کرده‌اند و چه کسانی که از ایستگاه‌های کنترل فشار خون استفاده کرده‌اند تا از طریق این سامانه تحت پیگیری و ارائه خدمت قرار بگیرند.

مهندس عنافجه گفت: بیمارستان‌ها به عنوان یکی از مراکز اصلی وارد اجرای این طرح خواهند شد؛ پزشکان داخلی، قلب و غدد مردم کشورمان را در پی‌گیری بیماری همراهی خواهند کرد؛ نشستی با بیمارستان‌های خصوصی و دولتی انجام شده است تا آمادگی لازم را برای همراهی با این طرح کسب کنند.